Diyarbakır merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla, ağır hasarlı araçlara yasa dışı şekilde ‘change’ işlemi yaptığı öne sürülen 10 kişi hakkında dava açıldı. Şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla 5 yıldan 225 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

 

4 ilde eş zamanlı operasyon

Emniyet birimleri tarafından Diyarbakır merkezli olarak başlatılan soruşturmada, değişik illerdeki ağır hasarlı veya hurdaya ayrılmış araçların kimlik bilgileri kullanılarak başka araçlara ‘change’ işlemi yapıldığı belirlendi. Bu kapsamda Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

 

Ağır hasarlı araçlara change işlemi yapıldı

Soruşturma dosyasına göre, şüpheliler hurda statüsünde olan veya kullanılamaz durumdaki araçların şasi ve motor numaralarını başka araçlara aktardı. Bu şekilde trafikte görünüşte sorunsuz olan ancak geçmişi ağır kazalı ya da kayıtsız olan araçlar yasal gibi gösterilerek satışa sunuldu.

 

Nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik suçlaması

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltildi. Her bir şüpheli için 5 yıldan başlayıp 225 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.

 

Araç sahipleri mağdur oldu

Olayla ilgili yapılan açıklamalarda, sahte belgelerle yapılan satışlar nedeniyle birçok araç sahibinin mağduriyet yaşadığı ve bazı araçların trafikten men edildiği bildirildi. Emniyet birimleri, benzer mağduriyetlerin önlenmesi için araç alım satım işlemlerinde dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir